Wanneer?

'Wat is het beste moment om je cardio-training doen?'

Werk eerst je fitness-training af en doe daarna je cardio-training, dat is de meeste effectieve volgorde. De meeste complete manier van training is een combinatie van fitness- en cardio-training. Je begint met een algemene warming-up van b.v. 6-8 minuten fietsen gevolgd door je fitness-training, waarbij je het hele lichaam systematisch aanpakt.

Je sluit het af met een Cardio intervaltraining van b.v. 5-10 minuten in één hoog tempo te fietsen gevolgd door een interval van 20 seconden sprinten en 10 seconden actieve rust (dus langzaam doorfietsen). Ook als je een duurtraining doet is het beter om eerst je fitnesstraining af te werken en daarna je cardio-training.

De belangrijkste bron van energie bij je fitnesstraning zijn de koolhydraten. Het lichaam maakt dan eerst gebruik van zijn suikervoorraden en schakelt daarna eerder en makkelijker over op de vetverbranding bij de cardio-training die daarna komt. Ook ben je beter in staat je fitnesstraining goed te doen met gevulde suikervoorraden. Als je eerst je cardio hebt gedaan is je energiepeil te laag om goed je spierverstevigende training te kunnen doen.

Voor meer informatie bel
010 - 4 66 55 76

bevel